Panelsamtal om slöjan

Fuldesign klär slöjan

Ikväll Torsdag 15 maj kl. 18.00 blir det  panelsamtal om slöjan!

Kom till Mångkulturellt centrum och häng med på visning och intressanta samtal!

”När designgruppen Fuldesign 2009 lanserade en hijab för den svenska nationaldräkten fick de motta dödshot. Vad har hänt sedan dess med idén om svenskhet och svenska kläder?”

Visning och samtal med David Klüft Frimark från Fuldesign, modedeskaparen Iman Aldebe och George Chamoun, regissör och konstnär.

Om gästerna:

David Klüft Frimark är en av tre som driver Fuldesign, en designgrupp som vill frigöra dig från det perfekta. När de lanserade hijaben ”Moder Svea” (som finns i utställningen) tryckte de på en öm punkt i den nationella självbilden. De får än idag motta hot. http://www.fuldesign.se/

Iman Aldebe är designer och bloggare, som etablerat sig med muslimskt mode i Sverige. 2012 tog hon fram en slöja för den svenska polisen, och samma år deltog hon i tevesända tävlingen Project Runway.
http://www.imanaldebe.com/Biography.php http://www.dn.se/sthlm/de-flesta-av-mina-kunder-ar-svennar/

George Chamoun är konstnär och regissör med bakgrund från Konstfack. Han har bland annat regisserat musikvideos för Bruno Hibombo och Silvana Imam, och har rönt stor uppmärksamhet med ”Iconatomy” som är en dekonstruktion av skönhetsideal genom det senaste århundradet.
http://www.georgechamoun.com/ (Silvana Imam – Svarta Madam) http://vimeo.com/54128998