Föreläsning workshop och SvD

homo_first

Ikväll är det dags för DIY or DIE, kom dit och prata med oss inspirera och bli inspirerad. Imorgon är det workshop hemma hos Fuldesign. Du får en sprayburk i handen och instruktioner och tillsammans gör vi streetart. Graffiti style.

SvD då undrar ni? Lunchen tog slut och jag blev efter lite runtkopplingar kopplad till bildchefen Joakim, skittrevlig, men i Norrköping så han skulle ringa tillbaka till mig idag. Senare på eftermiddagen ringde en också jättetrevlig Maria Carling, reporter, och ville veta mer och intervjuade mig om broderikiten och om fuldesign, så vi dyker nog upp på redaktionell plats snart. Och vi fick svar på några frågor! Det var David Lövendal som hade lyckats komma över ett broderikit. Han hade besökt oss på Street och köpt det av oss där (vi gissar att det här var sommaren 2006). Kitet hade sedan legat orört hemma hos David och hans man tills svärmor Mia kom på besök och försynt frågade om inte hon fick brodera kitet. Sagt och gjort Mia broderade skitsnyggt och sydde på det på en kudde. Återkommer med resten av svaren på frågorna när Joakim ringt tillbaka.

Kolla dagens artikel i serien Hemma som Homo: Unik insyn i mäns hemliga liv

DIY or die?

När: Torsdag 7/2, kl. 17.30 – 19.30
Var: Rica Hotel Stockholm, Slöjdgatan 7 (T: Hötorget)
Anmälan: Det är gratis men anmäl dig på
osa@rica.se

I samarbete med Rica Hotels blir det en diskussion där frågan är om alla får vara designers? Om rätten att få uttrycka sin egen person på sin t-shirt, i sitt hem, på sin tapet eller på sin arbetsplats. Måste mitt hem se ut som tagen ur en sida i en heminredningstidning? Ska mitt hem se ut som om det precis haft en makeover eller om det ska spegla mig och min personlighet. Fuldesigns hem ser inte ut så där som i tidningarna, det är fullt av grejor, fullt av projekt på väg någonstans och fullt av vår historia.

The ugly workshop

När fredag 8/2 kl. 13.00 – 16.00
Var: Hemma hos Fuldesign, Saltmätargatan 8A (T: Rådmansgatan)
Anmälan: Det är gratis men anmäl dig på
info@fuldesign.se

På fredag får du själv var med och skapa med sprayburken i högsta hugg. Fuldesign tar in streetart i finrummet, eller i alla fall inomhus och pratar om historia och lär ut enkla knep som man kan ta med sig hem.

Fuldesign tar gatan med oss hem till vår nya snygga lokal på Saltmätargatan. Tillsammans med gör vi allt från att brodera korsstygn till skitssnygg graffiti.