Art Wars – Turning the Dark side onto the Art Side

artwars_artikel03
Foto: Hannes Brandulv

Är du Sci Fi-nörd eller konstälskare? Eller kanske både och precis som vi? Bor du dessutom i närheten av Göteborg så ska du inte missa Art Wars-utställningen som pågår just nu på 3:e våningen dans och konstscen alldeles i närheten av Röda Sten.

Stormtroopers välkomnar till 3:e Våningen. Foto: Johan Anderson
Stormtroopers välkomnar till 3:e Våningen.
Foto: Johan Anderson

Art Wars startades av curatorn och konstnären Ben Moore som engagerade konstnärer och designers, som tex Damien Hirst, att förvandla stormtrooperhjälmar till konstverk. Vinsten för verken gick oavkortat till  the Missing Tom Fund,  startad av Moore för att stödja det pågående sökandet efter sin bror Thomas Moore som varit försvunnen sedan 2003. Nu är Art Wars i Göteborg i samarbete med 3:e Våningens Olof Persson, och en hel drös namnkunniga svenska konstnärer engagerats för att transformera The Dark Sides hjälmar till fantastisk konst. Utställningen öppnar upp för en rad tolkningar kring identitet, förlust och förhållandet mellan konst och populärkultur, men har också en social aspekt. Alla verken auktioneras ut och pengarna delas mellan Missing People Sweden och the Missing Tom Fund.

Carolina Falkholts Stormtrooperhjälm. Foto: Anna Hjärne
Carolina Falkholts Stormtrooperhjälm.
Foto: Anna Hjärne

Utställningen pågår 17 januari-29 mars. Nästa gång Art Wars är i Sverige hoppas vi såklart att själva få designa en stormtrooperhjälm. Vi har några fantastiska idéer på hur en hjälm kan pimpas! Under tiden kan du brodera en stormtrooper (eller någon annan av karaktärerna från Star Wars) genom att använda vårt broderimönster som du hittar här: Star Wars Broderier Är du dessutom på 3:e Våningen 4-6 februari tycker vi du ska passa på att se Spänsta med Birgitta med vår vän Carl Olof Berg. Läs mer: Art Wars Art Wars Sweden 3:e Våningen

Agnetha Sjögrens hjälm. Foto: Johan Anderson
Agnetha Sjögrens hjälm.
Foto: Johan Anderson
Foto: Anna Hjärne
Foto: Anna Hjärne