Rapport från Sommarens sista Street

sistahelgen-283

Kanske är det då officiellt höst, sommaren är över. Det var i alla fall inte så lite kyligt när Fuldesign och alla andra avverkade den sista streeten för sommaren i helgen. Det har varit varma, soliga och trevliga dagar vid Hornstull. (Var skaffar man sig en ”peoples rebublic of hornstull” T-shirt? Det tycker till och med vi Vasastadsbor är roligt!) Sommarens höjdpunkt antar jag var ”Street goes middle east”, synd att jag missade den, ett mycket uppskattat initiativ. Annars var ju den där helgen då alla boende ställde ut prylar å sålde på gatan helt galen, med märkligt mycket folk och galna grejer.

Mina personliga favoriter på årets Street var ”Fröken Söt” www.frokensot.se , jag fattar inte att hon/de gjort allt själva, helt fantastiskt! Kom tillbaks till advent och köp julklappar till era tjejpolare från fröken söt. Bäst på Street!

Stark tvåa tycker jag att Lea Kovac är, www.leakovac.se . Grymma väskor med grafiska mönster och unik formgivning. Också hon designar allt själv. Grymt!

Det finns också många andra skäl att komma förbi Street och kolla in grejer. Mycket är egendesignat och unikt. Keep up the good work, allihop!

Kan dock inte låte bli att undra varför det inte finns någon bra design för killar på Street? Det finns ju en massa T-Shirts (fuldesigns bland annat) och second hand, men inga egendesignade mönster eller roliga kläder i övrigt. En idé för någon designintresserad kanske? Annars får väl jag ta tag i det i framtiden antar jag.

Kändisspotting 1: Backyard-Dregen med flickvän verkade totalt ointresserade av Fuls prylar.

Kändisspotting 2: Idol-Clabbe, som stod och försökte övertala en kvinna om broderikitens förträfflighet. Dom kanske lättar upp efter den senaste tidens hårda ord från övriga jurymedlemmar? Köp ett ”Du mobbade mig när jag var sju, se på mina tuttar nu” broderi och ge till Swartling Clabbe. Det borde lätta upp. Dessutom tror jag Swartling skulle må bra av lite good old fashioned handarbete.

Kändisspotting 3: En kille som i alla fall var väldigt lik Melody Club-Kristofer. Han verkade inte fatta Ful alls. Förresten släpps deras nya skiva i november, det kan bli kul. Debuten, Melody Machine, var ju riktigt bra, skönt dans-, trall- och discovänlig, på ett skönt, osvenskt, opretto sätt. ”Palace Station” förgyller fortfarande pod:en.

Kändisspotting 4?: Var det Bodström som köpte en Who’s your daddy i lördags?

Närmast möts vi på Stockholms Universitets Sexdagar i Allhuset på Universitetet den 23-25 oktober. Då kommer Ful bjuda på ett ovanligt sexrelaterat utbud. Då ser jag också mycket fram emot Jens och Malins föreläsning om ”Svennebanansex” och Postporns ”Porren frälser världen”. Kom du med!

Fram till Jul ska vi få färdigt Fulmusic-ep:n. Den har jag lagt ner mycket tid på, och den kommer att fås på köpet om man handlar mycket annat eller finnas till försäljning för en liten summa bagis. Ep:n kommer, trots vissas oroade kommentarer, innehålla fem låtar i skönt neo-electronic, post-futuristic, danceophonic, funkadelicious stil.

Tack alla kunder och vänner för en trevlig sommar på Street!

Sådärja, bara att lugnt luta sig tillbaka, läsa lite Statsvetenskap och vänta på Rolands dryga kommentarer 😉

/Ful-D