featured

Lucka 9 – Monster balls

Dagens lucka innehåller monsterbollar. Håriga, söta, monstriga bollar att ha i granen eller tja nästan var som helst.

Vi gillar inte granar med tema. Vi ser vår julgran som ett sätt att minnas, varje julkula, tomte, halmbock och galen prydnad har en historia. När vi klär granen minns vi tidigare år och blir faktiskt väldigt nostalgiska (den starka glöggen hjälper till också).

Varje år gör vi nya julprydnader och ibland pimpar vi gamla. Vi har en del billiga julkulor i plast som vi tänkte fixa till i år. Det här pysslet går fort och är galet kul, stor förändring och liten insats, det gillar vi.

1. För det här pysslet behöver du fuskpäls, vi hade massor med fuskpäls kvar från tidigare påskpyssel, vi älskar att göra haröron till påsk men du kan slakta ett tråkigt gosedjur eller använd den där fuskpälsen på luvan på jackan du aldrig använder. Du behöver dessutom limpistol (ja vi vet vi använder limpistolen ofta, vi älskar vår kära limpistol), ögon, sax och plastjulkulor (är du osäker på om de är plast så pilla av den lilla toppen så ser du). 2. Klipp en tygbit som räcker runt kulan på alla håll. Ett tips när du klipper fuskpäls är att klippa längst ner mot tyget som håller ihop pälsen och bara använda små snipp snipp istället för stora klipp. Då klipper du av mycket mindre päls från tyget och slipper bli en alldeles egen monsterkula. 3. Limma en sträng mitt på tyget. 4. Rulla tyget runt kulan. 5. Klipp centimeterstora jack ner tills kulan tar emot. 6. Spetsa till varje flik. 7. Limma flikarna en i sänder och sätt fast på kulan. 8. En hårig kula. 9. Fixa lim på ögat. 10. Sätt fast ögonen på monsterkulan. Du är klar! 11. Nu fixar vi det vita monstret!