featured_haw

Lucka 2 – Nu blir det Hawaii

Dagens lucka är en Fulljusstake med Hawaiitema. En av våra absoluta favoritjullåtar är Mele Kalikimaka, som betyder god jul på hawaiiska. Precis som med alla andra jullåtar har massor med artister spelat in låten.

Våra favoriter är Bette Midlers version på den fantastiska julskivan Cool Yule och Beach Boys variant på deras julskiva Christmas with The Beach Boys.

Vi gillar elljusstakar, de behövs för att bekämpa decembermörkret. Vi tycker bara att de är lite fantasilösa och har som ni sett pimpat om elljusstakar i en tidigare fulkalender; Fantomens stake I år tänkte vi kombinera vår kärlek för Hawaiiansk kitsch med vår kärlek för elljusstakar och helt enkelt låta julen bli Hawaii. 1. Du behöver en elljusstake, vi köpte en ny. De är billiga, tror vår kostade ca 50 kr. Vi köper det mesta på second hand men just den här typen av elprylar köper vi inte begagnat. Detta eftersom vi kommer att klistra och måla på staken och då vill vi vara på den säkra sidan. Var alltid försiktig med elprylar! Dessutom behöver du massor med tygblommor. Vi gillar att köpa gamla ljusmanschetter, de är jättebilliga på tex Stadsmissione. Ofta kan du köpa en hel påse för tio kronor. Du behöver en limpistol (eller vanligt lim och mycket tålamod). Vi valde dessutom att måla staken för att slippa att den vita originalfärgen skulle lysa igenom. Vill du måla staken behöver du färg, vi använde sprayfärg du kan använda vilken färg du vill men tänk på att låta staken torka ordentligt innan du börjar limma på blommorna. Du behöver också snöre av något slag, tidningspapper och en sax. Vi började med att klä in ljusen och sladden i tidningspapper för att de inte skulle få färg på sig. 2. Så här blev ljusstaken med färg på sig. Vi gillar verkligen rosa, varför finns det inte rosa elljusstakar att köpa i affärerna? 3. Dags att linda in ljusen snöre. Limma fast snöret längst ner på ett av ljusen och börja snurra det runt runt tills snöret täcker hela ljuset. Vi använde gammalt paketsnöre vi hittade i en låda. 4. Fortsätt linda in ljusen så de blir helt täckta, när du kommit till toppen klipp av snöret och limma fast det ordentligt. När vi kom upp till toppen av ljusen, lyckades vi få lim på en av lamporna när vi fäste snöret. Det var då vi insåg vi att det är smartare att ta bort glödlamporna. 5. Det är lite pilligt men blir fantastiskt kitschigt. 6. Vi tog av alla blommorna från sina fästen och sorterade dem efter färg. 7. Klipp bort nedersta delen av plastgrejjen som håller ihop blomman. 8. Sätt en klutt lim på fästet. 9. Och tryck fast på staken. Vi började under det översta ljuset och byggde ut längs sidorna. Glöm inte att du ska fylla båda sidorna av staken med blommor. 10. Det var pilligt och roligt att arrangera blommorna på staken. 11. Nu har vi kommit en bit på väg och gillar verkligen det vi ser, det här kommer bli bra. 12. Fötterna på staken dekorerade vi med de gröna löven från blommorna, 13. Färdiga och staken lyser. Katten är inte jätteimponerad, men vi är helnöjda! Fantastisk stake! 14. Hawaii där vill vi fira jul nästa år!