Årets Möbel 2011?

creative-tables-stink-tree

Formrepubliken har tyckt till om Sköna Hems val av Årets Möbel 2011. Priset gick till pallen Spin från Swedese.

Det är en jättefin pall, och särskilt snyggt blir det när man staplar den. Typ tio på hög tänker jag. Att en sån hög kostar 16 lax kanske kan kvitta. Passar perfekt på barnkalaset i Solsidan.
Problemet är att jag inte riktigt fattar. Det är faktiskt bara en vit (eller svart eller trären) trebent pall. Är det en sjukt avancerad produktionsteknik? Är det en exakthet i detaljer och linjer som inte framgår på bild? Är det en hyllning till designklassiker som annars skulle falla i glömska? Berätta gärna ni som förstår, för jag ser bara en vit pall.
Sköna hems val föll på en ljus och enkel och väldigt skandinavisk möbel, ett säkert val, ett tråkigt val. På vilket sätt är Spin nyskapande, trendsättande eller tankeväckande? En snabb sökning på Tumblr eller FFFFound ger mig mer inspration än alla de nominerade bidragen. Kolla här till exempel:
http://www.demilked.com/unusual-modern-table-designs/
http://www.apartmenttherapy.com/ny/marketplace/a-chair-you-can-lick-sugarchair-by-pieter-brenner-144524
http://www.beautifullife.info/interior-design/the-mine-furniture-by-mati-karmin/
http://www.dezeen.com/2011/04/17/souviens-toi-que-tu-vas-mourir-by-pool-at-nouvelle-vague/
http://gizegen.tumblr.com/post/4737686727/book-bed-by-yusuke-suzuki
Låt oss höja den kreativa nivån på möbeldesign i Sverige och sluta ge priser till vita, enkla, raka, extremt dyra designprodukter.
Inget ont mot Staffan Holm som gjort en assnygg och säkert kommersiellt gångbar pall, jag fattar bara inte vad som är ”årets” med den.

Det är en jättefin pall, och särskilt snyggt blir det när man staplar den. Typ tio på hög tänker jag. Att en sån hög kostar 16 lax kanske kan kvitta. Passar perfekt på barnkalaset i Solsidan. Problemet är att jag inte riktigt fattar. Det är faktiskt bara en vit (eller svart eller trären) trebent pall. Är det en sjukt avancerad produktionsteknik? Är det en exakthet i detaljer och linjer som inte framgår på bild? Är det en hyllning till designklassiker som annars skulle falla i glömska? Berätta gärna ni som förstår, för jag ser bara en vit pall. Sköna hems val föll på en ljus och enkel och väldigt skandinavisk möbel, ett säkert val, ett tråkigt val. På vilket sätt är Spin nyskapande, trendsättande eller tankeväckande? En snabb sökning på Tumblr eller FFFFound ger mig mer inspration än alla de nominerade bidragen. Kolla här till exempel: http://www.demilked.com/unusual-modern-table-designs/ http://www.apartmenttherapy.com/ny/marketplace/a-chair-you-can-lick-sugarchair-by-pieter-brenner-144524 http://www.beautifullife.info/interior-design/the-mine-furniture-by-mati-karmin/ http://www.dezeen.com/2011/04/17/souviens-toi-que-tu-vas-mourir-by-pool-at-nouvelle-vague/ http://gizegen.tumblr.com/post/4737686727/book-bed-by-yusuke-suzuki Låt oss höja den kreativa nivån på möbeldesign i Sverige och sluta ge priser till vita, enkla, raka, extremt dyra designprodukter. Inget ont mot Staffan Holm som gjort en assnygg och säkert kommersiellt gångbar pall,  jag fattar bara inte vad som är ”årets” med den. /Ful-D

  • http://www.frimark.se Ful-David

    Det låter snyggt, man borde tapetsera fler möbler.
    /D

  • Emma

    Pallen är snygg, men bara en pall. Jag tycker att pallen ”Frosta” från Ikea är likadan, men den kostar bara 79 kronor. Måla gärna i någon bra färg och tapetsera sitsen med ett kul mönster.

    Frosta är här: http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/24286205