”When there’s no more room in Hell, the Dead will walk the Earth.”

Living Dead Dolls serie 17

Designer toys kan komma i många olika skepnader. Själv samlar jag på de fantastiskt vackra zombiedockorna Living Dead Dolls, som tar upp ett allt större område i vardagsrummet. Serie 17 har äntligen släppts och den baserar sig på urbana legender så som spindeln som lägger ägg i en människa och personen som vaknar upp och har blivit bestulen på en njure. Living Dead Dolls är skapade av Ed Long och Damien Glonek. Mellan 1998 och 2001 gjorde de bara handgjorda dockor utan namn. Den första kommersiella serien skapades 2001 och sedan dess har ungefär två serier odöda dockor sett dagens ljus varje år.

Vill man inte ha huset fullt av döda dockor kan man alltid liva upp vardagen med lite hederliga zombiefilmer. Det är nåt visst med zombiefilmer. De säger en hel del om världen och verkligheten. Hur allt i ett ögonblick går från vacker idyll, eller åtminstone en acceptabel vardag, till total armageddon. I en enda liten blinkning. Snacka om att saker bajsar ner sig. Och det är inte nåt yttre hot som kommer. Det är du och jag. Det är mamma och pappa och grannfrun och din bästa vän. Det är den du håller kär. Det är vem som helst. Och i samma ögonblick som man blir ett offer blir man också en förövare. Det enda man kan göra är att springa för livet och hoppas på att man inte springer rätt in i käftarna på det man flyr ifrån. Men vi vet alla att i slutändan är vi alla dömda.

Intressanta zombiestudier:
Night of the Living Dead (1968)
Braindead (1992)
28 Days Later (2002)
Dawn of the Dead (2004)
[Rec] (2007)
Planet Terror (2007)
Zombie Strippers! (2008)
Dead Set (2008)

Och vill man bekanta sig med världens roligaste och sötaste zombie så ska man läsa Roman Dirges serie Lenore – The cute little dead girl. Finns även som animerade filmsnuttar på YouTube. :D

Jag blev visst lite filosofisk där, men det bjuder jag på. :)

/Roland